Butiken

De fem Kärnverktygen

En naturlig helhetslösning för just Din hälsa. ÖRTERNA är din bas och din trygghet! Verktygen lär du dig enkelt använda en i taget, kom ihåg att förändring tar tid- men du ser snabb resultat och Sattwa Herbs verktyg håller livet ut!

...psst när du fått in 2-3 av verktygen så har du oftast nått en varaktig förändring. Skulle du sen glömma bort och komma ur balans igen, ja då har du redan en färdig verktygslåda och blir bättre på ett kick!

Verktyg 1 Ta dina örter- varje dag regelbundet

Örterna är din bas i att finna en balanserad matsmältning, därför är det viktigt att ta dem varje dag. 1 ggr/ dag för underhåll, 2-3 ggr/ dag om du är i obalans. Vi har ayurvediska örter av högsta kvalité i kapslar och pulver för Din mage, hud, stress och övrig hälsa. Välj en färdig blandning eller kombinera själv. Behöver du hjälp att välja gör vårt Magtypstest  eller boka en gratis 10 minuters örtrådgivning här.

Verktyg 2 Ät Mungbönsgryta

RECEPT - SATTWA HERBS MUNGBÖNSGRYTA –mumma för magen och en näringsriktig detox!

Byt ut en måltid om om dagen eller åt den som en detox i 7-10 dagar. Sattwa Herbs Mungbönsgryta är ett stöd i vardagen för att ge matsmältningen lugn och ro. Den är full av näring, enkel att tillaga, passar alla magar- även känsliga och den är dessutom god! Gör ett storkok och frys in, recept och instruktioner hittar du här.

Verktyg 3 Drick varmt vatten mellan måltiderna

Ayurvediska råd från Ayurvedaexperten Sara Fryklund. När var och varför är det bra att dricka varmt vatten?

Börja dagen med en halv kopp varmt vatten - vänta lite innan du äter frukost så att vattnet hinner undan. Drick sedan större mängden av ditt varma vatten mellan måltiderna - 1 liten kopp räcker, med en droppe citron i om du vill. Läs mer om hur du dricker varmt vatten här.

Verktyg 4 Använd Ghee- ett skirat långkokt smör

Så gör du egen Ghee. Vad är ghee bra för? Råd från Sattwa Herbs ayurvedaspecialist Sara Fryklund.

Ghee är fantastiskt för matsmältningen! Använd ghee som bas i matlagningen, komplettera sen med cocos eller olivolja ibland. Ghee smörjer en hård och stagnerad Vata eller Kapha mage och stabiliserar en lösare Pitta mage. Vi har givetvis lagt i ghee i våra örtblandningar All in One. Man kan även instruktioner äta sina örter med extra ghee om man har en mycket hård, lös, orolig mage eller torr hud. Recept på ghee hittar du här.

Verktyg 5 Välj 1-2 verktyg ur vår Helhetsstjärna

Det är viktigare HUR du äter än vad du äter. Äter du i lugn och ro och tuggar ordentligt? Äter du varm och lagad mat - helst tre gånger per dag även frukost? Hur länge sedan var du hos en naprapat för ryggen - baksidan av din mage - de hänger ihop. Testa först dessa tips, häng sedan med oss på Sattwa Herbs och utforska en mängd andra fina verktyg ur vår Helhetsstjärna, allt för att just Du ska finna en varaktig och hållbar förändring i din hälsa.


Vill du ha hjälp att komma igång och få ordning på din mage och matsmältning!

Gör så här: 

1. Börja med att välja örter ur Verktyg 1 ovan, örterna blir din bas och din stabilitet.

2. Utforska och börja prova Kostverktygen ovan Mungbönsgryta, Varmt vatten, Ghee.

3. Gå med i Sattwa Herbs Community Facebookgrupp för att bli inspirerad och få tips på hur man praktiserar dessa verktyg.

4. Vill du komma igång ännu snabbare, gå  Saras 10 veckors kurs "Finn din hälsobalans med Ayurveda".


Hälsningar

Sara och Team Sattwa