Butiken

Lär dig kombinera din mat

Har du tänkt på att det är viktigt hur du kombinerar din mat?

Kroppen har svårt att smälta mat som kommer ned i magsäcken i för olika format. Dessutom har vi en förmåga att tugga dåligt och då kommer det ner stora osmälta matbitar, ibland uppblandade i vätska (ett stort glas vatten).

Enzymerna ska sedan fräta sönder de dåligt tuggade bitarna. Detta klarar givetvis inte kroppen utan svarar med att antingen skjuta ut alltihopa i lös diarré eller samla upp det i kroppen som toxiner och exempelvis sätta det som värk i lederna eller finnar i ansiktet. 

Ja, ni förstår, vanligt är också att tarmen kan bli så tung att vi till sist blir deprimerade. Vi behöver ha en glad tarm för att serotoninet ska bildas på rätt sätt, så att vi inte blir deprimerade.

Hur gör man då för att skapa LÄTTSMÄLT mat som kroppen själv klarar av att ta hand om. Jo, ett sätt är att lära sig att Kombinera rätt!

Både banan och avokado är i sin karaktär tung och oljig, det är svårt att ta upp för kroppen, så genom att helst även MOSA frukten och sedan tillsätta kryddor så underlättas matsmältningen enormt. Prova så får du se själv! Dessutom så har vi ju inga bananer på träden här hemma så 2-3 mosade bananer i veckan räcker. I Indien äter man inte mer än några bananer i veckan och då små mer lättsmälta bananer. Till avokadon kan man förutom citron även ha lite balsam vinäger eller örtsalt också, mosa den gärna. Det är gott!

 


 Marinera kött i många kryddor och olja eller ghee, det gör vi ju redan, fortsätt med det men Tugga väl när du äter kött!

 

Prova gärna något av tipsen och se hur det smakar och hur det känns i magen!