Butiken

Lisas story - Från hudproblem till klarhet

Jag minns aknen jag haft sen i tidiga tonåren och hur mycket det påverkade mitt välmående. I perioder kunde jag inte gå ut utan att känna mig obekväm, det påverkade min självkänsla i allra högsta grad.

Jag hade provat det mesta och det år jag fyllde 19 var det så illa att jag gick till en läkare för att få Roaccutan utskrivet. Ett väldigt aggressivt läkemedel som fungerar genom att torka ut och förminska talgkörtlarna genom att framkalla så kallad apoptos, celldöd. Det skapar även stark fjällning av huden och listan på bieffekter är lång och obekväm. Jag minns att jag frågade min läkare om varför han trodde att jag hade akne och om min kost kanske kunde påverka min hy.
Han hade inget bra svar, men försäkrade mig om att kosten absolut inte hade någon betydelse. Han tittade på mig som om jag hade frågat om jorden var platt, och fortsatte sedan att skriva ut det tunga läkemedlet till mig.

Min hy blev bättre, men jag fick även kämpa med många av de absurda biverkningarna så som nedstämdhet, depression, uttorkning, nedsatt funktion av levern och känsliga hud och slemhinnor. 18 månader senare återgick min hy till samma tillstånd den var i när jag började min kur. Jag hade tagit bort symtomen för ett tag, men inte botat rotorsaken till mina problem.

Flera år senare kom jag i kontakt med Ayurveda. Det var en otrolig tillfällighet, om man nu tror på att de existerar. Jag var i New York på besök, och mötte för första gången min fästmans kusins flickvän. Hon berättade om Myra Lewin som bor i Kauai och arbetar som ayurvedisk konsult. Jag blev genast nyfiken på denna Indiska hälsovetenskap som ser på kroppen som en helhet. Kanske hade jag varit på rätt spår ändå, när jag jag funderade på om min kost var viktigt för min hy, tänkte jag.

I min första Skype konsultation blev det klart för mig att jag hade många möjligheter att förbättra min hälsa. Jag hade inte bara ätit det som fick mig, min hy och mina hormoner ur balans, jag hade ätit det på ett sätt som var väldigt skadligt för mig. Jag har nu förstått att för mig är det viktigare hur jag äter, än vad jag äter. Med små steg i rätt riktning blev detta klart för mig när jag började göra hållbara förändringar.
Min hy började långsamt återhämta sig efter de många år av emotionellt ätande och andra osunda beteenden jag hade utövat. Min stackars kropp. När min lever och mina njurar inte kunde ta hand om restavfallet som skapades, hade de inget annat val än att låta huden ta hand om det. Det är trots allt vårt största och tredje reningsorgan.
Min hy var ännu inte riktigt ren och jag letade fortfarande efter komplement till mina nya kost och livsstilsvanor.

När jag kom i kontakt med Sattwaherbs, kände jag direkt att det här är en produkt som jag litar på. Sara gav mig råd om vilka produkter som passade mig, och jag började en utrensning som hette duga.
Pitta Agni, Detox Longer&Stronger och Support Skin tillsammans med Let Go Mild&Daily var min kombination av produkter.

Sex veckor senare hade jag en strålande hy och en lugn och balanserad matsmältning.
Jag vet idag hur och vad jag bör äta för att må bra. Ibland är jag i underbar balans, och ibland är det inte praktiskt möjligt av olika anledningar.
För dem dagarna då allt inte flyter på så smidigt som jag önskar, finns Sattwas produkter där för att stötta min mage så att den fungerar som den ska. När magen mår bra är jag i balans och min hy håller sig då ren och fin.
Det är jag tacksam för!

Vill du dela med dig om hur Sattwaherbs produkter har hjälpt dig?
Maila oss på:  info@sattwaherbs.com.
Väljer vi att publicera just din historia på webben eller i sociala medier (givetvis med ditt samtycke), får du din nästa Sattwaprodukt gratis!

Vill du se vilka produkter du behöver - gör vårt test i Örtväljaren!

Läs mer om Sattwas produkter här.