Butiken

Minska sötsuget - Lär känna din matsmältning!

Vad är sötsug egentligen?
Ibland kan man äta och äta och ändå inte känna sig mätt och belåten. Eller så äter du och känner dig fortfarande sugen på nåt.  Känner du igen dig?

Sötsug är ju en obalans som kroppen och sinnet hamnar i pga av att matsmältningen inte har kunnat bryta ned den föda du ätit till så små partiklar att kroppen kan ta upp näringen. När kroppen inte får den näring den behöver så väljer den att bla. signalera hunger/sötsug igen. Den kan även skjuta ut toxinerna i form av exempelvis hudproblem eller skapa en avföring som är i högsta grad obehaglig.

Men det finns TRE enkla sätt att minska ditt sötsug och hjälpa kroppen att skapa en balans, det är våra tre fantastiska verktyg Örter, Mungbönsgryta och Varmt vatten.

Har du helt och hållet hoppat över att äta frukost och lunch och middag ...så vet du ju anledningen till ditt sötsug. DÅ är det bara att börja jobba med att äta regelbundet och varm mat är att föredra, varför inte då även prova Mungbönsgrytan och de andra verktygen, de hjälper dig att få in en ny och fin rutin.


Visste du att det går att dämpa sötsuget med 3 enkla verktyg

Visste du att det går att dämpa sötsuget med 3 enkla verktyg


De tre verktygen som dämpar sötsuget

ÖRTER

-Med rätt örtblandning för din magtyp ger du matsmältningen en stöttning att ta upp näringen och därmed skapa balans och minska sötsuget. Örterna innehåller de tre smaker vi behöver extra av sammandragande, beskt och bittert, men även sött och surt. Det är svårt att få i oss rätt balans av alla dessa smaker när vi äter så då är örterna en bra stöttning Klicka här för att välja magtyp och örtprodukter.

MUNGBÖNSGRYTA

-En av de enklaste verktygen för att skapa en jämn och bra matsmältning, också ett suveränt sätt att lära känna sin matsmältning. Prova att ät bara Mungbönsgryta i en 7-10 dagars detox eller ät en portion om dagen och se vad som händer med ditt sötsug! Här kan du läsa mer om Mungbönsgrytan.

VARMT VATTEN

-Om du inte redan dricker varmt vatten mellan måltider så börja nu! Så enkelt sätt att få lite lugn och ro och ge sötsuget en bra hjälp på vägen.

En liten anekdot) När jag Sara Fryklund studerade i London för en hel del år sedan så frågade jag min lärare vad han åt mellan måltiderna. Han svarade jag dricker BARA varmt vatten. Då tänkte jag som har en stark Pitta hunger och alltid har behövt små äta mellan måltider tidigare. Att det kan väl inte fungera. Jo, som ni säkert förstår så gör det ju det. Varmt vatten stabiliserar ju både sötsug och kraftig hunger. Men som ni vet en Pitta som har mycket stark hunger ska ju inte hoppa över ett mellanmål om man behöver det, en Vata bör helst också äta något mellan målen för annars tappar man energi, men en Kapha som ofta har ett stort sötsug speciellt på kvällen behöver verkligen inget annat än varmt vatten. Här kan du läsa mer om Varmt vatten

Har du en Vata, Pitta eller Kapha mage

Har du en Vata, Pitta eller Kapha mage