Vår story

Sattwa Herbs mål och vision

"A higher quality of life through a happy digestion"

Vi vill hjälpa människor att förstå att det går att bli bra i magen och att få ordning på sin matsmältning och därmed även andra relaterade hälsoproblem som hud etc. Vi erbjuder  personligt utvalda ekologiska örtblandningar utifrån varje individs mage och matsmältning baserat på det flertusenåriga traditionella medicinska systemet Ayurveda. 

Du kan Skapa din egen örtblandning eller välja en färdig blandning ur vårt  All in One eller Easy to choose sortiment. Vi har örtblandningar för din mage, hud, stress, detox och övriga hälsoproblem. 

Få hjälp att välja här

Grundaren av Sattwa Herbs

Sara Fryklund som är Ayurvedaspecialist i örter, mage och kost har sedan barnsben alltid haft ett mycket starkt intresse för örter och deras läkande egenskaper.

Under åren hon hjälpt kunderna i konsultation har hon blivit en duktig kost och örtspecialist. Sara har alltid haft som mål att lära sig örternas verkan och användningsområden genom att göra egna örtblandningar, detta enligt den ayurvediska traditionen för ayurvediska läkare i Indien. Sara har även en universitetsexamen i Ayurvedisk medicin från Manipal Ayurvedic University, Indien/London plus att hon är folkhälsovetare från Karolinska Institutet.

Mage och matsmältning är relaterade till övriga hälsoproblem

Magproblem och andra relaterade hälsoproblem är det område som Sara blivit specialist på över åren därav har Sattwa Herbs sitt fokus på örter för just Din mage och matsmältning. När man enligt den ayurvediska traditionen ska ge kropp och sinne en chans att läka ut och hitta sin balans börjar man alltid med att få ordning på matsmältningen, när den fungerar lägger man till annan behandling för att städa ur, bygga upp eller lugna kropp och sinne. I Indien på ayurvediska sjukhus och retreater gör man detta genom en riktig Panchakarma (en djup och grundlig utstädning och sedan uppbyggnad av kroppen) för att komma åt olika hälsoproblem.

Här i Europa har vi inga kompletta ayurvediska sjukhus, men vi kan arbeta med oss själva på ett annat om inte mer effektivt sätt i längden. En ayurvedisk konsultation här hemma är mer långsiktig och innefattar givetvis örter, enkla kost- och livsstilsändringar etc.

Vill du få hjälp av Ayurvedan eller Sara, läs mer i vår Kost & Magskola här på webben eller Gå en av Saras populära Hälsobalans-kurser on-line.

Sattwa Herbs 7 ledord

HAPPY   HEALTHY   HARMOUNIUS   GENUINE   CONTINOUS  SUPPORTIVE  UNIQUE  

Framtiden

Vi har ett ganska nytt produktsortiment  som heter Easy to Chose  där du som kund bara väljer en produkt utifrån de behov du har, du behöver med andra ord inte välja magtyp här, som man behöver göra i vårt ordinarie sortiment Mix n ´Match. Vi har istället lagt i lite matsmältningsörter i alla Easy to Chose produkterna. Läs mer här.

Vi har på sistone lagt flera av våra produkter i kapslar, nu finns

All in One

Let Go Mild & Daily

Happy Digestion

Herbs for Skin - Soft & glow

fler produkter kommer senare i kapslar.

Just nu erbjuder vi en onlinekurs Finn din hälsobalans med Ayurveda. Kursen startar den 31 augusti 2020 och bygger på Saras djupa kunskap i Ayurveda och på den erfarenhet hon skaffat sig utifrån flertalet år i konsultation med kunder och från föreläsningar och workshops. 

Vi kommer även snart att lansera en engelsk version av vår webbshop.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.