FAQ om Ghee/Ghi

En fråga om ghee, kan man äta för mycket av det? Intar ganska mycket per dag genom maten och har funderat på om det kanske blir för mycket? Går det bra att ge ghee till en 8 månaders bebis?

Ghee i matlagning kan man inte direkt överdosera, då det värms det upp. Men att bara äta ghee som det är utan tillagning eller värme kan ge stagnation i kroppen om man äter för ofta och för mycket. Då är det bättre att bara ta det på smörgås exempelvis och/ eller äta dina örter med extra ghee, du sköljer ju sen ner örterna med kokhett/varmt vatten. Ghee behöver nämnligen värme i form av heta örter eller varmt vatten eller matlagning för att kunna tas upp av kroppen på bästa sätt. 

Visst kan man ge ghee till äldre bebisar och barn, låt de vänja sig sakta, det är precis som all annan föda du introducerar till en liten bebis eller ett barn, långsamt och sakta så  blir det roligt och matsmältningen vänjer sig. Ghee är ju generellt mycket bra för både  barn och vuxna, använd det alltid rikligt i all matlagning, det är en bra regel då får du i dig tillräckligt och matsmältningen kan ta upp det!

Recept på ghee

Så här tar du dina örter med extra gheeJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.