Vår story

Sattwa Herbs mål och vision

"A higher quality of life through a happy digestion"

Vi vill hjälpa människor att förstå att det går att bli bra i magen och att få ordning på sin matsmältning och därmed även andra relaterade hälsoproblem som hud etc. Vi erbjuder  personligt utvalda ekologiska örtblandningar utifrån varje individs mage och matsmältning baserat på det flertusenåriga traditionella medicinska systemet Ayurveda.

Vi har även idag den färdigblandade produkten All in One för alla magar som behöver extra support plus Tilläggsprodukter för din övriga hälsa så att du kan Skapa din egen örtblandning!

Grundaren av Sattwa Herbs

Sara Fryklund som är Ayurvedaspecialist på Ayurvedakliniken har sedan barnsben alltid haft ett mycket starkt intresse för örter och deras läkande egenskaper.

Under åren hon hjälpt kunderna i konsultation har hon blivit en duktig kost och örtspecialist. Sara har alltid haft som mål att lära sig örternas verkan och användningsområden genom att göra egna örtblandningar, detta enligt den ayurvediska traditionen för ayurvediska läkare i Indien. Sara har även en universitetsexamen i Ayurvedisk medicin från Manipal Ayurvedic University, Indien/London plus att hon är folkhälsovetare från Karolinska Institutet.

Läs artikeln i Ystad Allehanda om Sara, hennes egen resa och hur hon startat Ayurvedakliniken och Sattwa Herbs.

Mage och matsmältning är relaterade till övriga hälsoproblem

Magproblem och andra relaterade hälsoproblem är det område som Sara blivit specialist på över åren därav har Sattwa Herbs sitt fokus på örter för just Din mage och matsmältning. När man enligt den ayurvediska traditionen ska ge kropp och sinne en chans att läka ut och hitta sin balans börjar man alltid med att få ordning på matsmältningen, när den fungerar lägger man till annan behandling för att städa ur, bygga upp eller lugna kropp och sinne. I Indien på ayurvediska sjukhus och retreater gör man detta genom en riktig Panchakarma (en djup och grundlig utstädning och sedan uppbyggnad av kroppen) för att komma åt olika hälsoproblem.

Här i Europa har vi inga kompletta ayurvediska sjukhus, men vi kan arbeta med oss själva på ett annat om inte mer effektivt sätt i längden. En ayurvedisk konsultation här hemma är mer långsiktig och innefattar givetvis örter, enkla kost- och livsstilsändringar etc.

Sara har samlat alla Kost och Magtips i den lilla mini-boken "Din väg till en perfekt matsmältning" som kommer ut till sommaren 2019. Den blir en fin hjälp för våra kunder och den är ett sammandrag av den kunskap som Sara förmedlar vid konsultation för att hjälpa människor att få ordning på magen.

Team Sattwa Herbs och våra 7 ledord

Vi har 7 ledord som genomsyrar allt vi gör:

HAPPY   HEALTHY   HARMOUNIUS   GENUINE   CONTINOUS  SUPPORTIVE  UNIQUE  

Här nedan ser du Team Sattwa från vänster till höger:

Sara- ayurvedaspecialist och entreprenör     

Carina- grafisk formgivare och marknadsföring

Sattwagubben :)

Magnus-produktion och sälj                           

Lisa -sociala medier,  ayurvedisk rådgivare, matlagning och yoga          

Matilda- kommunikation och säljlogistik                                                                                                                                                                                    

Framtiden

Vi lanserar vårt nya Easy- to -chose sortiment nu i januari, ett produktsortiment där du som kund bara väljer en produkt utifrån de behov du har, du behöver med andra ord inte välja magtyp här, som man behöver göra i vårt ordinarie sortiment Mix n ´Match. Vi har istället lagt i lite matsmältningsörter i alla Easy to chose produkterna. Läs mer här.

Den lilla mini-boken "Din väg till en perfekt matsmältning" kommer ut till sommaren 2019! - Ayurvedans klassiska råd kring kost, örter, mage och Sara Fryklunds, vår Ayurvedaspecialist samlade erfarenhet från flertalet år i konsultation. Vi kommer även att lansera en engelsk version av vår webbshop.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.