Instruktioner för Zoom appen

Här har vi sammanställt lite tips och instruktioner för Zoom appen som vi använder vid våra webinar.

  1. Om ni inte kan höra ljudet på presentatören kan det bero på att ljudet nte är korrekt inställt i zoom-appen. För att ändra inställningarna klicka på ikonen Join Audio längst till vänster i menyraden längst ner på skärmen (är ljudinställningarna redan korrekta står det Mute på ikonen istället för Join Audio). I dialogrutan som visas, klicka på Call using internet audio. Obs: På Iphone måste man klicka någonstans på skärmen för att menyraden ska visas (troligen samma i andra mobiler också).

    Hjälper inte ovanstående kontrollera att volymkontrollen på er mobil, surfplatta eller datorn inte är nedskruvad eller ljudet avstängt.

  2. Om ni får upp en dialogruta på er Iphone där det står Unable to access your camera eller Unable to access your microphone så måste ni gå till Inställningar på mobilen. På startsidan i inställningar scrollar ni längst ner till rubriken Zoom, klicka på den och därefter tillåt mikrofon och kamera. Fungerar troligen likadant på andra mobiler och surfplattor också.
  3. Om ni har andra problem så kan ni läsa mer på Zooms egen supportsida. Här finns information för Windows, Mac, Linux, IOS (Iphone, Ipad) och Android (Samsung, Huawei etc).

    https://support.zoom.us

  4. Om ni vill starta ett testmöte för att prova Zoom klicka på nedanstående länk.

    https://zoom.us/test

Vi hoppas detta är till hjälp, så ni inte missar något av Saras webinar.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.